Only love
By His love we are one

Met dit fotoproject willen we graag het hart van gelovige lhbt-ers laten spreken. Niets meer en niets minder. Het project is een initiatief van de vrijwilligers van Verscheurd. 

 

Wij – het team van Verscheurd – 

geloven in de kracht van liefde.

We geloven in eenheid in verscheidenheid.

We geloven dat liefde de kern is van de boodschap die Jezus kwam brengen. Jezus leerde ons dat God liefde is. En dat we ons aan Hem mogen toevertrouwen.

We hebben de kracht van zijn liefde in ons leven ervaren en zien dat ook bij verschillende homo’s en lesbiennes om ons heen.

We zien dat homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders  (lhbt-ers) zich vaak niet thuis of welkom voelen in de kerk. Daar willen we graag verandering in zien. Want Gods woord is voor iedereen. En Zijn gezin diverser dan we ooit kunnen vermoeden.

 

Miranda Terpstra

Miranda is de fotografe en auteur van de portretten. Zij is zeer betrokken bij minderheden in het bijzonder de lhbt-gemeenschap. Zij beseft zich dat het een bevoorrechte positie is als je bij de meerderheid hoort, in dit geval bij de hetero’s .
Miranda heeft meerdere passie’s en één daarvan is fotograferen. Op haar site zie je dat haar liefde de mens is en in het bijzonder de gezichten van mensen. Een logisch gevolg dat Miranda ook dit fotoproject : ‘trouw aan God en aan mijn hart’ met dezelfde passie is aangegaan. Miranda hoopt dat op een dag de kerken voor werkelijk een ieder mens een veilige plek en thuis mag zijn.

Verscheurd 

Bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers (homo en hetero) die openheid en een goed gesprek over homoseksualiteit wil bevorderen onder christenen. We organiseren diverse activiteiten en zijn online actief. Verscheurd heeft geen standpunt over of homoseksuele relaties geoorloofd zijn volgens de Bijbel. Onze teamleden hebben verschillende achtergronden en meningen. Samen werken we aan een open gesprek over homoseksualiteit en geloven.

 

Homo of lesbisch én christen zijn – Verscheurd